Malzemeler:
125 gr bitkisel margarin (yumuşamış)
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı irmik
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi
Ayrıca 1 su bardağı bütün ceviz içi
Şurubu İçin ;
3 su bardağı tozşeker.
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
*
Öncelikle, oda sıcaklığında beklemiş yumuşak margarini derin bir kaba aktarın,
*
Üzerine pudra şekeri ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırın.
*
Bir başka kapta un, irmik, kakao, çekilmiş ceviz içi ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtaların üzerine ilave ederek iyice yoğurun.
*
Elinize yapışmayan ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde etmelisiniz.
*
Sonra da hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
*
Hamurların ortasına parmağınızla hafifçe bastırarak çukurlaştırın.
*
Bu çukurlara yarım cavizleri yerleştirin.
*
Hamurların üzerine fırça yardımıyla yumurta akını sürün,
*
Yağlanmış fırın tepsisine ya da fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
*
Yaklaşık 5 dakika önceden ısıtılmış, alt-üst konuma ve 200 dereceye ayarlanmış fırında, üzerleri iyice sararıncaya kadar 25 dakika kadar pişirin.
*
Diğer taraftan, kaynar su ve tozşekeri derin bir kapta, şeker iyice eriyinceye kadar çatalla karıştırın.
*
Ilık şurubu, fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine gezdirin.
*
Tatlının şurubu iyice çekmesi için 15 dakika bekleyip, çıkarın.
*
Servis tabağına dizip ılık ya da soğuk olarak servise sunun.
*
Not; isterseniz şekerpare hamuruna 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi de katabilirsiniz.
*