SilkroaD OnlinE
HoŞGeldiniZ
Formumuzdan daha iyi yararlanabilmek için lütfen Üye Olun veya Giriş Yapın
SilkroaD OnlinE
HoŞGeldiniZ
Formumuzdan daha iyi yararlanabilmek için lütfen Üye Olun veya Giriş Yapın
SilkroaD OnlinE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Silroad Online Pro
 
AnasayfaPortalLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Kakaolu Cevizli Şekerpare

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
T_RuZGaR_R
Admin
Admin
T_RuZGaR_R


Mesaj Sayısı : 167
Kayıt tarihi : 29/04/09
Nerden Nerden : Aydan

Kakaolu Cevizli Şekerpare Empty
MesajKonu: Kakaolu Cevizli Şekerpare   Kakaolu Cevizli Şekerpare EmptyCuma Ara. 25 2009, 14:43

Malzemeler:
125 gr bitkisel margarin (yumuşamış)
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı irmik
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi
Ayrıca 1 su bardağı bütün ceviz içi

Şurubu İçin ;
3 su bardağı tozşeker.
3 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:
*
Öncelikle, oda sıcaklığında beklemiş yumuşak margarini derin bir kaba aktarın,
*
Üzerine pudra şekeri ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırın.
*
Bir başka kapta un, irmik, kakao, çekilmiş ceviz içi ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtaların üzerine ilave ederek iyice yoğurun.
*
Elinize yapışmayan ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde etmelisiniz.
*
Sonra da hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
*
Hamurların ortasına parmağınızla hafifçe bastırarak çukurlaştırın.
*
Bu çukurlara yarım cavizleri yerleştirin.
*
Hamurların üzerine fırça yardımıyla yumurta akını sürün,
*
Yağlanmış fırın tepsisine ya da fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
*
Yaklaşık 5 dakika önceden ısıtılmış, alt-üst konuma ve 200 dereceye ayarlanmış fırında, üzerleri iyice sararıncaya kadar 25 dakika kadar pişirin.
*
Diğer taraftan, kaynar su ve tozşekeri derin bir kapta, şeker iyice eriyinceye kadar çatalla karıştırın.
*
Ilık şurubu, fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine gezdirin.
*
Tatlının şurubu iyice çekmesi için 15 dakika bekleyip, çıkarın.
*
Servis tabağına dizip ılık ya da soğuk olarak servise sunun.
*
Not; isterseniz şekerpare hamuruna 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi de katabilirsiniz.
*
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://ekipfacia.yetkinforum.com
 
Kakaolu Cevizli Şekerpare
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SilkroaD OnlinE :: Dünya Döndükçe :: Mutfak Kapısı :: Tatlılar-
Buraya geçin: