Malzemeler:
Hamur için ;
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
½ su bardağı sıvıyağ
6 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için ;
1 su bardağı marmelat (portakal, kayısı)
1 su bardağı damla çikolata
Üzeri için ;
150 gr eritilmiş bitkisel margarin
2 su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı:
*
Damla çikolata ve marmeladı derin bir kasede karıştırın.
*
Hamur için yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu hamur yoğurma kabına koyup karıştırın.
*
Unu azar azar ekleyip yoğurarak pütürsüz ve kulak memesi yumuşaklığında, hafif ele yapışan kıvamda bir hamur hazırlayın.
*
Hamuru uzatıp bilek kalınlığına getirdikten sonra keskin bir bıçakla 18 eşit parçaya, bezeye ayırın. Üzerlerini temiz bir bezle örtüp 60 dakika oda sıcaklığında bekletin.
*
Kıvama gelen hamurların her birini hafif nişasta serpilmiş tezgahın üzerine koyun.
*
Merdane yardımıyla hamur parçalarını yarım cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. ( büyük boy defter boyutunda) çikolatalı marmelatı kaşıkla hamurun her tarafına dağıtın.
*
Sonra da uzun kenarlarından başlayıp rulo yapın.
*
Keskin bir bıçakla 4-5 cm eninde dilimleyin.
*
Kalan tüm hamurları aynı şekilde hazırlayıp üzerine eritilmiş sıcak yağı fırçayla bolca sürün.
*
Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız hamurları tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
*
Tatlıyı 10 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında üzeri sarı kahverengi oluncaya kadar, en az 30 dakika pişirip çıkarın.
*
Henüz sıcak haldeyken üzerine pudra şekerini bolca serpip ılınınca servise sunun.
*