SilkroaD OnlinE
HoŞGeldiniZ
Formumuzdan daha iyi yararlanabilmek için lütfen Üye Olun veya Giriş Yapın
SilkroaD OnlinE
HoŞGeldiniZ
Formumuzdan daha iyi yararlanabilmek için lütfen Üye Olun veya Giriş Yapın
SilkroaD OnlinE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Silroad Online Pro
 
AnasayfaPortalLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Kaymaklı Havuç Tatlısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
T_RuZGaR_R
Admin
Admin
T_RuZGaR_R


Mesaj Sayısı : 167
Kayıt tarihi : 29/04/09
Nerden Nerden : Aydan

Kaymaklı Havuç Tatlısı Empty
MesajKonu: Kaymaklı Havuç Tatlısı   Kaymaklı Havuç Tatlısı EmptyCuma Ara. 25 2009, 14:49

Malzemeler:
Havuç
Şeker
Limon suyu
Melisa yaprağı
Karanfil
Kaymak

Hazırlanışı:
*
Orta boy havuçların dış kısımları bıçağın tersi ile iyice temizlenir, enlemesine baş parmak kalınlığında kesilir ve sıcak suya atılır.
*
2 dakika kadar haşlandıktan sonra suya bol şeker ve az limon suyu ilâve edilip birkaç dakika kadar yeniden kaynatılır.
*
Havuçlar sudan çıkartılır, soğutulur ve çok ince doğranmış taze melisa yapraklarına bulanır.
*
Bir tabağa dizilir,
*
Üzerine değir­menden geçi­rilmiş az kuru karanfil serpilip kaymakla yenir.
*
İstendiği takdirde, tencereden alınan havuçlar püre haline getirilip üzerine sıcak suda eritilmiş bol şeker ilâve edilir ve soğumaya bırakılır.
*
Yeniden melisa ile karanfile bulanır, üzerine lomon suyu ile kestirilmiş şeker ilâve edilir.
*
Şekerin soğuduktan sonra sertleşerek kalınca bir zar halini almasına dikkat edilir ve yerken yine kaymak ilâve edilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://ekipfacia.yetkinforum.com
 
Kaymaklı Havuç Tatlısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SilkroaD OnlinE :: Dünya Döndükçe :: Mutfak Kapısı :: Tatlılar-
Buraya geçin: