Malzemeler:
1 paket hazır baklavalık yufka
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı fındık
Şerbeti için :
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
*
Tereyağı eritilip sıvıyağ ile karıştırılır
*
Baklava yufkasının bir yaprağı tepsite serilip üzerine yağ karışımı sürülür.
*
Paketin yarısı bu şekilde üstüste konulduktan sonra fındıklar serpilir.
*
Bütün yufkalar yine yağlanarak üst üste serilir.
*
Arzu ettiğiniz şekilde tatlınızı dilimeyip, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
*
Pişen tatlılar fırından çıkartılıp soğutulur.
*
Servis yapılmak istenildiğinde şeker ve su bir tencerede koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
*
Şerbet kıvam alınca limon suyu eklenip, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
*
10 dakika kadar ılıklaştırılan şerbet tatlının üzerine dökülüp, çekmesi beklenir ve servise sunulur