Malzemeler:
15 yaprak hazır baklava yufkası
5 su bardağı antepfıstığı tozu
250 gram tereyağ
Şerbeti için :
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
*
Şeker ve su bir tencerede koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
*
Şerbet kıvam alınca limon suyu eklenip, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınıp, soğutulur.
*
Tereyağının 100 gramı eritilir.
*
Baklava yufkasının bir yaprağı serilip üzerine eritilmiş tereyağı sürülür.
*
Fıstığın üçte biri tüm yaprağın üzerine düzgünce serpilir.
*
Fıstıklı baklava yufkası sıkıca rulo yapılıp, tepsiye alınır.
*
Bütün yufkalar hazırlanıp tepsiye dizildikten sonra düzgünce dilimlenir.
*
Bu arada kalan tereyağı eritilir.
*
Kızın tereyağı fıstıklı sarmaların üzerine dökülür.
*
Yağlanan sarmalar 200 dereceye ısıtılmış fırında, 15 dakika kadar pişirilir.
*
Fırından çıkan tepsi sıcakken soğuk şerbet ile şerbetlenip, çekmesi için beklenir ve servise sunulur.