SilkroaD OnlinE
HoŞGeldiniZ
Formumuzdan daha iyi yararlanabilmek için lütfen Üye Olun veya Giriş Yapın
SilkroaD OnlinE
HoŞGeldiniZ
Formumuzdan daha iyi yararlanabilmek için lütfen Üye Olun veya Giriş Yapın
SilkroaD OnlinE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Silroad Online Pro
 
AnasayfaPortalLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Fıstıklı Sarma

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
T_RuZGaR_R
Admin
Admin
T_RuZGaR_R


Mesaj Sayısı : 167
Kayıt tarihi : 29/04/09
Nerden Nerden : Aydan

Fıstıklı Sarma Empty
MesajKonu: Fıstıklı Sarma   Fıstıklı Sarma EmptyCuma Ara. 25 2009, 15:00

Malzemeler:
15 yaprak hazır baklava yufkası
5 su bardağı antepfıstığı tozu
250 gram tereyağ

Şerbeti için :
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 adet limonun suyu

Hazırlanışı:
*
Şeker ve su bir tencerede koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
*
Şerbet kıvam alınca limon suyu eklenip, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınıp, soğutulur.
*
Tereyağının 100 gramı eritilir.
*
Baklava yufkasının bir yaprağı serilip üzerine eritilmiş tereyağı sürülür.
*
Fıstığın üçte biri tüm yaprağın üzerine düzgünce serpilir.
*
Fıstıklı baklava yufkası sıkıca rulo yapılıp, tepsiye alınır.
*
Bütün yufkalar hazırlanıp tepsiye dizildikten sonra düzgünce dilimlenir.
*
Bu arada kalan tereyağı eritilir.
*
Kızın tereyağı fıstıklı sarmaların üzerine dökülür.
*
Yağlanan sarmalar 200 dereceye ısıtılmış fırında, 15 dakika kadar pişirilir.
*
Fırından çıkan tepsi sıcakken soğuk şerbet ile şerbetlenip, çekmesi için beklenir ve servise sunulur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://ekipfacia.yetkinforum.com
 
Fıstıklı Sarma
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SilkroaD OnlinE :: Dünya Döndükçe :: Mutfak Kapısı :: Tatlılar-
Buraya geçin: